Ремонт в Белодробната болница в Бургас започва следващата седмица, съобщи кметът Димитър Николов в страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Обновени ще са медицински кабинети, стълбището и вътрешните помещения. Това ще създаде по-добри условия за труд на медицинския персонал и по-комфортни условия за пациентите. И е глътка въздух за д-р Трошанова и екипа на болницата след тежките месеци на пандемия.

Общинското здравно заведение беше важен стожер в битката с ковид и пое лечението на голям брой пациенти от целия регион“, пише Николов.

Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания е единственото лечебно заведение в Бургаска област, в което се извършва лечение на болни с белодробна патология. Тя разполага общо с 90 болнични легла, разположени в две основни отделения: Пневмологично и Пневмофтизиатрично отделения и е учебна база за специализация и обучение към Медицинска академия.

Болницата има акредитационна оценка "Отлична" за срок от пет години от Министерството на здравеопазването за осъществяване на лечебна и диагностична дейност и е определена от МЗ за лечебно заведение, в което единствено на територията на Бургаска област да се осъществява лечение и диспансерно наблюдение на болни от туберкулоза.