Рибена чорба срещу коронавирус измислиха рибарите. Съвсем на скоро вирусът натръшкал мнозина, но слава богу, вече са на крака, разказва „Труд“. Не е естествено, ако морските вълци не пуснат лъкардии за пандемията, макар, че умират от страх. Това не им пречи да разпространяват, че писиар-тестовете всъщност означавали "пий си ракията", че пушачите не ги хващало и че няколко души тръгнали да търсят в гората пчелни кошери, за да ги нажилят пчели. Чули отнякъде, че това помагало срещу заразата.

Морските вълци смятат, че много за подобряване на здравословното им състояние е допринесла рибената чорба, която всеки ден съпругите им оставяли да къкри на печката в хижите им. Тайната и съставка девесил изиграла огромна роля, смятат морските. По принцип тя дава "девет сили"- оттам и името и- "девесил". Подправката, която дава сили, като храна и лекарство, била известна още на римляните. В ранното Средновековие англичаните я използвали да си правят напитки, които тонизират и ободряват, нижат разкази рибарите.

Те поровили и прочели, че действа добре на сърдечно съдовата и нервната система, че се бори срещу туберкулозата и укрепва стомаха. Важно е да се отбележи, че в рибената им чорба имало някоко вида риби- чернокоп, паламуд, попче, карагьоз и зарган.