Навръх Св. Марина Созопол отпразнува патронния си празник. По-различната и трудна година не помрачи радостта на жителите на красивия град, напротив – помогна на много от родните туристи и известни личности да преоткрият българското Черноморие. Сред тях е и боксьорът Кубрат Пулев, който бе гост на официалните тържества.

„Вече не може да се разчита на чуждестранни туристи и е хубаво хората да обърнат внимание на нашето Черноморие и да бъдат тук, тъй като и без това допълнително се рискува чрез полети до други дестинации. Няма по-хубаво място от България, не само заради пандемията и ситуацията, но днес научих, че Созопол е на 2600 години, което е уникално. Градът има уникален дух, много художници и хора на изкуството”, каза Пулев.

Председателят на Общинския съвет Георги Пинелов пожела на жителите и гостите на граде здраве и Св. Марина да ги закриля, както в годините досега.

„И нека по-бързо излезем всички от тази пандемия и неприятна ситуация, която блокира освен Созопол и България, и целия свят”, добави той.

Ето и официалното поздравление от кмета на общината Тихомир Янакиев.

„Скъпи съграждани,

От свое име и от името на Общинска администрация Ви поздравявам най-сърдечно по случай празника на град Созопол!

В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички Вас, които обичате града ни и с воля, надежда и много труд допринасяте за неговото развитие и просперитет.

17-и юли е повод да отворим сърцата си за най-доброто, най-светлото от себе си, за позитивното, което ни обединява и ни прави по-силни.

Нека покровителката на града – Св. Марина дари всички ни със здраве и благополучие!

Пожелавам на всички созополчани здраве, бодрост и сила на духа, попътен вятър в предприетите начинания и много късмет!

Нека заедно направим Созопол желано място, в което да се раждат и живеят децата ни!

Честит празник!”