Опечалена съпруга намери сили в скръбта си да благодари на лекари в Бургас, показа колко е важно отношението в болниците

img

Бургазлийката Христина Аврамова загуби съпруга си Димитър Аврамов на 3-ти юли след като е бил лекуван в две бургаски болници – МБАЛ „Сърце и мозък“ и УМБАЛ-Бургас. Димитър Аврамов е познат на старите вестникари в Бургас като част от екипа на печатницата на в. „Черноморски фар“. През последните години жителите на бургаския ж.к. „Славейков“ го виждаха винаги усмихнат, приветлив и пълен с енергия. Сега, останала вдовица, неговата съпруга се обърна към БургасИНФО и през сълзи изказа благодарност към лекарите, които са се грижили за него и с желание да покаже колко е важно отношението в болниците към пациентите и техните загрижени близки.

„ С Митко не сме се делили никога през всичките години, които сме били заедно. Преди седмици се почувства зле и на 20-ти юни постъпи в МБАЛ „Сърце и мозък“ с проблеми в сърцето. Диагнозата му беше остър коронарен синдром. Хората там направиха всичко възможно да му дадат втори живот. През целия престой в болницата лекарите бяха изключително внимателни, разясняваха ми всяка своя стъпка и ми даваха както информация за нужните изследвания и резултатите от тях, така и за състоянието и лечението му. Тези хора направиха много. Искам чрез вас да им благодаря, защото смятам, че това са млади специалисти, които трябва да бъдат оценявани, да бъдат мотивирани и хората да знаят, че в Бургас работят медици, които имат както знания, така и сърца. Благодарна съм от цялати си душа на д-р Б. Николовски, д-р С. Садък, д-р Ф. Фуладваид, д-р Н. Дочева от отделението по Кардиология, както и на целия екип на ОАИЛ. Те ни дадоха надеждата, че животът отново ще се завърне в дома ни. Заради появили се допълнителни проблеми с бъбреците и червата обаче, той трябваше да бъде преместен във Втора хирургия на УМБАЛ-Бургас. Там отношението беше напълно различно. Нито веднъж не чух ясно обяснение за видимо влошаващото се състояние на съпруга ми. Казвах, че той живее втори живот и че трябва особено внимание, но останах нечута. Ръцете му ставаха по-бели от бяла салфетка, но никой не направи нищо, за да обясни каква е причината. След няколко дни го изписаха. Още същия ден, след като се прибра у дома, той беше с висока температура, а малко по-късно почина.

Бях буквално в шок, обадих се в МБАЛ „Сърце и мозък“, лекарят, който ми отговори на телефона веднага си спомни за случая, изказа ми съболезнования и ме покани на разговор. След срещата ни отидох да кажа и в УМБАЛ-Бургас за смъртта на съпруга ми, просто имах нужда да поговоря с лекуващите го лекари. Заварих две от сестрите, които бяха в отделението и докато Митко беше там. Те дори не си спомняха кой е бил пациентът им в 7-ма стая.....С това искам просто да покажа колко е важно как медицинските лица общуват с болните и роднините им. Да бъдем благодарни на тези, които спасяват животи и дано променим поведението на тези, които не влагат в професията си сърце. Защото утре на наше място може да бъде всяко семейство.“, разказаха Христина Аврамова през сълзи.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол