Свръхенергичният Илия хвърли в суматоха секция в Рудник: Хич не я знам Европа, но знам номера, за който да гласувам

img

Искам да гласувам. Знам какво трябва да зачеркна и да пусна. Къде трябва да отида? Така с ентусиазъм посрещаше посетителите в двора на ОУ „Петър Берон” в бургаския кв. Рудник свръхенергичният Илия Стоянов. Мъжът идея нямаше, че днес се провеждат избори за членове на Европейския парламент, но пък настойчиво и с усмивка повтаряше номера на партията в интегралната бюлетина. Илия влезе в секцията, взе бюлетината, но съвсем се обърка, като видя, че на нея не е изписан само заветният номер, а има още много имена и числа.

„Имам основно образование и мога да чета. Хич обаче не я знам тази Европа. Работил съм в Германия, но не знам какво е Европейски парламент. Един турчин от Бургас, който идва с кола тук, ми каза правилното число”, каза Илия, като изобщо не криеше, че вотът му е подсказан.

„Малко съм пил, но пък е весело”, каза Илия, който държеше подробно да отбележи, че няма значение какви избори са днес, но е доволен, че е пуснал хартията с номера.

В трите секции, разположени в основното училище в ромската махала, има една машина за гласуване. Тя обаче остава почти неупотребявана. Към 13ч. в секцията бяха гласували около 30 души от общо над 600 имащи право на глас. От тях само 4 са дали своя вот машинно.

„С машината е далеч по-лесно, но тук хората се плашат от тази техника. Обясняваме им, че няма нищо страшно, но им е трудно да го разберат”, обясниха членове на секционната комисия.

Вотът към този час в махалата е необичайно слаб. В останалите две секции са гласували сътветно 19 от над 600 души и 14 от 400.

Според местни жители активността би могла да се повиши в късния следобед, когато работниците се връщат от строежите в Слънчев бряг.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Крум
  2019-05-26 14:40:18

  Въобще не ни е нужен този ЕС,кой ще плаща заплатите на депутатите?Българите,който нямат пари ,а това са много пари 15 хиляди,но евро.

 •  
  Димитър Димитров
  2019-05-26 14:06:29

  Няма нужда от коментар,той Илия си е казал всичко. Въпросът е как да се противопоставим на тези неграмотници които за съжеление определят политиката и влиянието в нашата България.

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав