Листата с млади и доказали се личности на „Коалиция за България”, които са предпочели да се върнат в родината, впечатли членовете на пенсионерския клуб в Сунгурларе. Днес лидерът на ПП АБВ Румен Петков се срещна с усмихнатите дами, много от които дълголетници. Той бе придружаван от кандидата за евродепутат Антон Коджабашев – областен лидер на партията в Бургас, както и от общинския координатор в Сунгурларе Нико Джендов.

„Гордея се с листата ни, защото хората в нея са избрали да живеят, работят и да се развиват тук. Например Антон Коджабашев, който е три пъти световен шампион, европейски шампион, толкова пъти е канен да работ с чужди спортисти, но избра да е в България. Сигурно е трудно, но това чувство за принаджелност към родината е важно сега”, заяви Румен Петков. Думите му докоснаха особено силно 91-годишна Недка Вангелова, която има 4 внука и 7 правнука. Възрастните хора до един бяха на мнение, че младите трябва да дадат шанс на родината си и да я развиват.

„Професор Боян Дуранкев, който води листата, е един от големите икономисти на България. Преподавател е в УНСС. Той е преподавал в щатите, Германия, Австрия, но е избрал да развива кариерата си тук. Още 6 души от листата са преподаватели. Сред тях е един от големите ни физици в БАН – проф. Боян Киров, както и най-добрият ни неврохирург Георги Кючуков. 9 от кандидатите ни са до 35-годишна възраст. Те са енергични млади хора, които имат какво да дадат. Те са завършили в чужбина, но са решили да живет, работят и развиват научната си кариера тук”, добави Петков.

Лидерът на АБВ заяви, че търсят подкрепа за листата на „Коалиция за България”, защото е съставена от хора, които са почтени към държавата. Той обясни, че има много идеи, с които младите да бъдат мотивирани да остават в страната.

В края на срещата Румен Петков пожела на Недка Вангелова да отбележи 100-годишен юбилей, а тя на свой ред благодари и отвърна, че с радост ще го покани на празника си.