„ Лично аз съм бил в Бургас и съм свидетел на неуморните усилия и жертвоготовност на хората от България, които заедно със своите приятели на Европа, опазват външната граница на ЕС. Второто важно заглавие от бъдещата страница в историята на Европа е защитата и опазванрто на границите и Ви уверявам, че като председател на Европейската комисия първа моя повеля ще бъде България да стане пълноправен член на шенгенското пространство. Мястото на Българи е в Шенген”. Това каза кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ. Той говори в препълнената зала „Арена Армеец“, където се бяха събрали над 14 000 души. Сред тях бе и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Вебер познава добре страната, ходил е дори в Резово и е запознат с границите.

„ГЕРБ трябва да припомни на България, че през последните 5 години гласът на България в Европейския парламент се чуваше ясно, благодарение на представителите на страната в Европейския парламент – Мария Габрие, Асим Адемов, Андрей Ковачев и всички, които бяха в делeгацията на ГЕРБ в ЕП. Моля Ви, разпространете новината до всички българи, че благодарение на тези хора, България я уважават в Европейския парламент”, заяви още Вебер.

„Благодарение на този авторитет, който ГЕРБ има в България, се чуваше гласът ѝ в Европа. Този респект се дължи на усилията на много хора, тук в България, които неуморно работят за по-силна икономика, по-добри заплати, по-малко-безработица. Усилията, които непрестанно поддържат сигурност на границата на България. Неуморните усилия на министър-председателя, подкрепян от неговите верни приятели в Европа, в лицето на Ангела Меркер и другите лидери, които определят дневния ред на Европа. Бойко Борисов води България уверено в първите редици на усилията на Европа за повече сигурност и благоденствие“, каза още той.