Вместо да инвестира в гръмка предизборна кампания, политическа партия АТАКА избра да мотивира младите хора да остават в България. Днес лидерът на партията Волен Сидеров и водачът на листата с кандидати за Европейския парламент д-р Георги Димов връчиха важни стипендии на трима бургазлии.

„В Бургас партия АТАКА направи това, което направихме в цялата страна. Даваме стипендии на млади хора, които искат да учат и най-вече после да останат в България. Това е нашата идея, нашата кауза. Младежите, които са до мен, ще получат тази стипендия от АТАКА. Георги Димов, който е водач на листата, ще обясни идеите, с които ние ще бъдем в Европарламента. Цялата листа е от млади хора, избрани от зрителите на „Алфа”. Това беше един експеримент, но всъщност успешен експеримент. Показахме как реално може демократично да се подрежда листа без партийната централа да се налага върху хората. Този модел е добре да се приеме и от другите партии. Надявам се да го приемат, ако не – ние ще продължим така, ще го пробваме и при други избори, ще оставяме хората да избират и да посочват. Аз виждам своята роля като човека с опит, който застава до младите, предава им знанията си, подкрепя ги и им казва – давайте напред, младите в атака”, заяви лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров. По време на връчването на стипендиите присъства голяма част от актива на партията и симпатизанти, повечето от които млади хора.

Водачът на листата Георги Димов обясни с каква мисия АТАКА се бори с място в Европарламента и как провежда кампанията си.

„Проблемите, с които се сблъскват хората в България са два – демография и доходи. Обезлюдяване на цели райони извън София, обезлюдяване и изтичане на младите хора в посока чужбина. Чист гурбет - хората заминават, за да работят за малко повече пари, много често заминават, за да работят това, което не са учили, те са много по-квалифицирани. Живеят в каравани, берат плодове, живеят в едни мизерни условия. Тук, в България, здравото християнско семейство вече е разбито. Бабата и дядото гледат внуците, децата играят на улицата, родителите или бабата и дядото се мъчат да оцелеят в социалната мизерия, в която живеят. Партия АТАКА, при откриването на своята кампания, НЕ започна с едни обещания, танци и фолк концерти! Партия АТАКА входира един призив към г-н Юнкер, като адресат, за минимална европейска заплата, която ще върне младите българи обратно в България! Партия АТАКА се мъчи да задържи българите тук, подпомага млади хора да останат в България. Помага им в техния път в образованието, в техния път в реализирането и сме сигурни, че тези млади хора ще останат тук, за да дадат своята енергия, за да работят, за да поддържат своите родители, за да подкрепят здравото християнско семейство. И аз накрая призовавам всичките партии в България да бъдат така морални и да подкрепят нашето дело. Нека всяка партия подкрепи такива млади хора, да останат да работят тук и да развиват България”, призова водачът на листата на АТАКА Георги Димов.

Че в делото на АТАКА има смисъл доказаха с благодарността си тримата стипендианти.

„За мен стипендията значи изключително много. Радвам, че ще имам шанс да остана да уча в България „Компютърно администриране на софтуерни приложения”. Надявам се, че ще успея да се развия в тази сфера в нашата страна, без да се налага да работя в чужбина”, заяви Антон Вълков.

Не по-малко развълнувана бе и Детелина Палова, която е второкурсничка в Техническия универистет, специалност „Компютърни системи”. Тя ще продължи образованието си, благодарение на „Атака”.

„На ръководителите на партия АТАКА искам да кажа, че съм много благодарна за подкрепата. Това е от голяма помощ за мен и се радвам, че искат да задържат младите хора в България”, обърна се към Волен Сидеров Дария Иванова.