Хиляди местни жители и гости се събраха днес в Руен, за да празнуват 40 години от създаването на Общината. ДПС затвърди влиянието си като политическа сила N1 в района, като за тържеството там пристигна лично лидерът Мустафа Карадайъ. Той пристигна заедно с двамат зам.-председатели на партията Йордан Цонев и Ахмед Ахмедов, много депутати, сред които и бургаският народен представител Севим Али.

В Руен пристигнаха и почти половината от кандидатите за евродепутати от листата на ДПС, предвождани от лидера на МДПС Илхан Кючюк. Празникът уважиха и кметът на Сунгурларе Васил Панделиев, както и гости от Турция. За настроението на събралите се хора се погрижи певицата Есил Дюран, която участва активно в мероприятията на ДПС.

Гостите бяха посрещани от домакините – кметът на Руен Исмаил Осман и областният лидер на ДПС Ахмед Сюлейман.

“Уважаеми г-н председател на Движение за права и свободи, уважаеми народни представители, уважаеми кандидати за Европейския парламент, уважаеми г-н кмете, домакин на този празник, скъпи приятели, уважаеми жители гости на община Руен, честит празник, честита 40-годишнина. Някой беше казал, че животът започва след 40. Това само по себе си казва, че трудното за община Руен е минало и предстои да се случат хубави неща. Виждаме новия площад, новите улици в Руен и в другите населени места, навсякъде по големите села се изграждат детски площадки, паркове. Уважаеми приятели, това става всички със съдействието на Движение за права и свободи. И аз от свое име искам да благодаря на г-н председателя и на цялото ръководство. Скъпи приятели, заедно с общинския празник, занете вече сме към края на предизборната кампания за представители в Европейския парламент. Аз апелирам да гласуваме, да подкрепим нашите млади кандидати и да може тези проекти, които виждаме, да се увеличат десет пъти по двайсет пъти. Уважаеми съмишленици, защо трябва да гласуваме за кандидатите на Движение за права и свободи? Всички знаем вече 30 години Движение за права и свободи смело работи за мира, просперитета и обединието на България. А както виждаме последните години това управление изграждат само огради, събарят къщи в малцинствени населени места. Не сме видели да се откриват фабрики, заводи. Аз питам някой скоро последните 4-5 години да е чул да се открие фабрика или завод – няма, така че и нашата листа е изцяло от млади хора, специалисти в своите области, доказали се. Имаме четирима бивши министри в нашата листа. Нека гласуваме за по-доброто бъдеще на Руен, Бургас, цяла България и Европа”, призова Ахмед Сюлейман.

Присъстващите с ентусизъм се включиха в конски надбягвания, наблюдаваха с интерес изпълнението на акробати, на кукерсия състав от село Вресово, както и традиционните за Руен мазни борби, с които общината е известна в цялата страна.

Какво каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ очаквайте по-късно.