Подалата оставка доскорошна кметица на курорта Лозенец, Община Царево – Мария Василева, неочаквано се появи тази вечер на първата среща с лидера на новосъздадената партия „Да, България“ Христо Иванов – бивш правосъден министър. Тя беше заела място в залата на операта, където днес се проведе срещата с Иванов и кандидатите за депутати в Бургаски регион. Залата на операта е една от тези, които малко политически сили добиват смелост да наемат за подобни мероприятия, тъй като има риск да изглежда празна.

„Не ме снимайте, тук съм от любопитсто, нямам никакви политичеси амбиции в тази партия“, каза Василева. Тя заяви, че няма никакво намерение да се яви на предстоящите частични избори в Лозенец като кандидат на „Да, България“.

Припомняме, че миналия месец Василева оповести на общо събрание в Лозенец, че се оттегля от поста, за да се отдаде на семейни ангажименти – грижа за двете си деца, едното от които, се роди миналия август. Местни жители обаче коментират, че тя е посочвала, че не може дълго да бъде само в ролята на домакиня и че хората могат да очакват от нея нови проекти. Това звучи твърде многозначително, въпреки че първоначално се смяташе, че тези проекти ще бъдат далеч от политиката. „Появата при Христо Иванов тази вечер публично няма да е случайна“, коментираха жители на Лозенец.