Изумен съм от това, че се разисква вариант за слагане на КПП-та в Слънчев бряг. Да се записва кой влиза вътре, ще бъде окончателният край на комплекса. Ясно е, че е необходимо да се вземат мерки. Но те трябва да са насочени към недобросъвестните търговци, които укриват приходи. Начинът, по който се прави това,трябва да е друг. Така, че да не се накърнява реномето на комплекса. И, разбира се - имиджът на България като туристическа страна. Това заявява бургаският депутат от Реформаторския блок Костадин Марков пред Демокрация днес.

Той казва, че през последните две седмици, когато се прибирал в региона, хората от туристическия бранш сами са го потърсили със своите оплаквания. „Ходих десетки пъти до Несебър и Слънчев бряг - там всички говорят едно - сами си съсипваме сезона. Правим това с показните акции, с полицейския тормоз, насочен към хора, които нямат никаква вина, нито са съпричастни към инцидентите, които се случиха в комплекса“, добавя депутатът.

Той споделя разказ на местни хора, които казват, че ако влезеш с по-скъпа кола ще претърпиш няколко проверки, докато стигнеш до центъра на Слънчев бряг. „По-лошото е, че държанието на проверяващите било изключително безцеремонно и недотам дискретно. Хора, които пътуват със семействата си, са били агресивно приканени да си отворят багажника, за да бъдат проверени за наркотици и оръжие, пред децата. Дразни ме това, че се посяга само на по-хубавите автомобили. Нали знаете, че ако дойде терорист от Ислямска държава,той няма да отиде със S класата да прекарва съответните взривни материали. Ако си със стар автомобил - никой няма да ти обърне внимание“, подчертава Марков.