Изявените художници Георги Динев и Атанас Стоянов се върнаха в родното си Камено с изложба по повод празника на общината, който за първи път тази година се празнува на 6-ти май официално. Днес двамата творци представиха пред местните жители своите картини и с удоволствие заявиха, че участват в курлтурните мероприятия на града. Кметът Жельо Вардунски им връчи плакет на Общината в знак на уважение и им пожела скоро да се върнат обратно в Камено.

„Избрахме празникът ни да е 6- ти май, когато честваме Свети Георги - името на нашия храм. Надявам се това да стане традиция, да не се чудим кога ни е Сбора, както ние наричаме този ден – дали през май или през септември. С присъствието на тези наши съграждани – Георги Динев и Атанас Стоянов искам да се гордеем всички, че са излези такива хора от Камено, които ще се върнат след време, когато градът стане по-приятно място за живеене.“, каза кметът Жельо Вардунски. Той получи от двамата признати творци картини с тематичните названия „Корида“ и „Екосистема“, като главните образи в тях са бик и съответно вълк. И двамата автори му пожелаха да се бори силно за интересите на хората от общината.

„Прекарал съм най-важните си години тук. Най-прекрасните ми мигове са свързани с Камено. Приемам тази награда като уважение и почит към моите родители, баща ми е бил кмет, майка ми дългогодшина учителка. Трогнат съм, благодаря за уважението. С удоволствие се връщам тук“, каза Георги Динев.

Атанас Стоянов също подчерта, че с трепет и удоволствие се връща в Камено.“Сега по-бързо се стига от Бургас до Камено, отколкото от „Меден рудник“ до центъра на областния град“, каза той.

Утре е кулминацията на тържествата за празника на Камено.