Президентът Румен Радев заяви, че още тези дни ще вземе решение кога да връчи втория мандат, но ще се води от Конституцията.

"Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. И реакциите на другите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали има такава подкрепа и съответно аз да взема своето решение. Ще се съобразя с програмата на българския парламент. Още тези дни ще стане ясно и аз ще взема своето решение. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега", подчерта държавният глава, цитиран от БНТ.

Президентът коментира и участието си в тренировъчен полет на авиобаза "Враждебна".

"С удоволствие приех поканата да полетя на този прекрасен учебен самолет. Това е нещо съвършено различно като ново поколение в авиацията тренировъчни самолети", отбеляза Радев след като участва в едночасов полет с учебно-тренировъчния самолет от ново поколение РС-21 по повод 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на българските Военновъздушни сили.

Източник: БНТ