Ще дойдат още избори. За това предупреди председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при преставяне на листата за депутати и евродепутати на ГЕРБ-София.

“В момента борбата е кой да е яростната опозиция, никой не иска да управлява. От сега знаем какво следва, много си мислят, че след шестите не може да има седми избори, но след третите имаше четвърти и пети. Кампанията на ППДБ след последното изказване ликвидира възможността за правителство с център дясно”, заяви Борисов и даде пример с предизборната кампания на ГЕРБ, в която има ясни приоритети и цели на управление. “Досега можеше да сме построили толкова много”, изрази съжаление той и постави акцент върху застоя, в който се намира държавата в последните три години. “В момента само оставеното от ГЕРБ се вижда като реални резултати. Над 95% от всички програми не са усвоени от България за последните три години. Важно е кой колко може и колко е постигнал и какво може да покаже зад себе си. Ние достигнахме в такова положение в България днес, което беше 90-те години. Само че тогава беше добре, че имаше само СДС и БСП, сега държавата е разделена на много. Къде е девизът на парламента „Съединението прави силата?”, попита още лидерът на ГЕРБ. “Реална кампания няма освен нашата. Имаме действително добра програма, може да свършим много неща в рамките на 4 години, а да не като тези, които искат цял живот да са опозиция и да намират кусури. Ако толкова добро са направили, защо всичко е хаос?” Борисов и посочи още, че при бъдещо управление ГЕРБ е готова да взима заеми, но за пенсионерите.

“Ако имаме 121 депутати правим правителство и аз ставам премиер, ако другите го направят ще им ръкопляскам. Всяка вечер така са пълни залите, толкова желаете реванш”, обърна се Борисов към пълната зала в НДК и припомни как са работили ППДБ:

“Щедро ми предлагаха да не делим на три с ДПС, а на 50 на 50, да разделим държавата, цялата власт. Как ще се съглася на такова нещо. Затова е този сарказъм и омраза, защото далаверата секна и няма да я има.”