Общинският съвет на Бургас прие бюджета на общината за 2024 г. От 47 съветници в залата – 37 гласуваха за, 7 – против, а трима - въздържал се.

„Г-н Николов, надявам се, че това Ви развързва ръцете за добра работа през тази година“, каза председателят на ОбС Михаил Хаджиянев. Кметът на Бургас се обърна към ОбС.

„Искам лично да благодаря на всички общински съветници, които подкрепиха бюджета за 2024 г. на община Бургас. Убеден съм, че ще мине време и историята ще запомни тези, които са били част от развитието на града и неговия прогрес. Икономическият отпечатък на този бюджет въздейства повече от размерите на община Бургас. Давам само малък пример - детска педиатрична болница, студентски кампус, белодробна поликлиника, строеж на училища, инфраструктура в индустриални зони. Това са ивестиции, които ще се ползват от жители на други общини и региони, но отговорността и времето, и мястото да се случат е именно тук и сега. Благодаря за Вашата безрезервна подкрепа. Оттук нататък ни чака много работа. Гордея се с вас и с всички бургаски граждани, които ни подкрепиха. Бог да пази Бургас“, каза кметът Димитър Николов.

Кой не подкрепи бюджета на Бургас? Отговорът е БСП, Възраждане и СЕК. Ето и имената на съветниците, които днес решиха да не дадат зелена светлина на важните за Бургас проекти идната година.

Александър Койчев - против

Виктория Върбанова – против

Иван Иванов – въздържал се

Мадлен Мутафян – против

Мариян Иванов – против

Николай Желев – въздържал се

Стоян Царев – въздържал се

Тодор Ангелов – против

Чанко Мирчев - против

Явор Костов – против