Новоизбраният кмет на Царево Марин Киров прие символите на Общината от предшественика си, който управлява 12 години – Георги Лапчев. Това стана на открито, по време на тържествената сесия на Общинския съвет, която се проведе на площада в центъра на морския град. На нея кметът на общината, кметовете на населени места и общинските съветници положиха клетва.

„Г-н Киров, уважаеми г-н кмете, кметът на общината не е просто длъжност, а тежък ангажимент отговорност, призвание. Такова призвание, което се дава от суверена, от жителите на община Царево. Кметът на общината е първи сред равни. Той има ангажимента да пази общината да се грижи за нея, да не позволява зло да премине през нейните порти. Затова предавам ключа на Община Царево – символ, който ще трябва да пазите така, както пазите очите си. Дръжте заключена вратата за злото, което чука на нея и я дръжте широко отворена, когато идва благоденствието, за което вие ще трябва да се грижите.“, каза Георги Лапчев. Той предаде и кметската огърлица.

„Управлявайте мъдро, г-н кмете. Поглеждайте в историята, защото тя ще ви покаже грешки, които не бива да повтаряте. Обръщайте внимание на местните хора, защото те са най-важните, грижете се за тях. Вярвайте, защото вярата в това, което ще постигнете, е онова, което ще ви движи напред.“, добави Лапчев.

„Благодаря за гласуваното огромно доверие да управляваме заедно община Царево, да се грижим за всички хора от всички населени места на общината. Радостен съм, че нашият Общински съвет прилича изцяло на общността, от която е избран. Имаме пълно мнозинство и това ни дава основа да следваме управленската си програма, но и отговорност да запазим баланс да зачитаме чуждото мнение. Колеги от мнозинството, силните и светли умове имат възможност да водят към добро падналите духом, хората, които са изгубили християнските ценности, хората, които живеят трудно. Силният носи слабия, мъдрият помага. Така разбирам нашето мнозинство, така искам да го виждате и вие. Днес потвърждаваме обществения договор не просто с избирателите, а с всички жители на община Царево – да работим заедно за всяко едно населено място.“, заяви новият кмет Марин Киров.

На първото си заседание Общинският съвет избра и своя председател – Таня Янчева. Тя получи мнозинството гласове, като номинирани бяха и Ангел Цигуларов и Димитър Йовнов.