“София е доказателство, че махането на машинния вот мобилизира електората на ПП-ДБ”, посочи социологът от “Галъп” Първан Симеонов.

“Аз подозирам, че авторите на скандала не са очаквали, че ще постигнат автогол”, посочи още Симеонов, коментирайки първите резултати от социологическите агенции в ефира на NOVA.

Васил Терзиев с убедителна преднина отива на балотаж с Ваня Григорова в София. Ваня Григорова успя да изпревари кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян и ще се изправи лице в лице с номинацията на ПП-ДБ-СС в столицата. Възможни са обаче обрати, тъй като разликата между втория и третия е в рамките на статистическата грешка

“Прави ни впечатление, че имаме по-ниска активност, може би с изключение във Варна, където имаме по-висока активност. Там също има голяма интрига. Тази висока активност може да е резултат от анти-Портних активност", коментира социологът от "Тренд" Ивелина Славкова.


"В големите градове ще има балотажи. В София трябва да изчакаме паралелното преброяване, за да знаем кой е на второ място - Григорова или Хекимян", посочи още тя.


"В Пловдив имаме по-голяма разлика между кандидатите на ГЕРБ и ПП-ДБ.


В Русе стария кмет успява да запази своята лидерска позиция, но вероятно ще отиде на втори тур.


В Плевен виждаме интересни резултати - между кандидат на ГЕРБ и настоящия кмет Георг Спартански", обясни още тя данните на агенцията.


Бургас, Стара Загора, Перник - това са градовете, в които вероятно има избран кмет на първи тур.


Много шарени са и общинските съвети, посочи Славкова.


“България е разделена в избора си”, смята тя.