Четирима души са се удавили по Южното Черноморие за по-малко от денонощие, което е тревожен сигнал за коварно августовско море и липса на бдителност у летовниците в съчетание с незачитане командите на спасителите по охраняемите плажове, съобщават от полицията.

Три от случаите са от днес. Около 05.00 чВ Ру Несебър е получено съобщение за това, че на кея на северна крайбрежна алея срещу цирк “Балкански”, от морето е изваден удавен мъж, български гражданин на 29 години. Около 10.31 ч. На плаж Юг, спасителен пост 2 в Китен от морето е извадена около 60-годишна удавена жена с неустановена към момента самоличност. А около 10.33 ч. на Северния плаж в Слънчев бряг, до спасителен пост 13 пред х-л “Гларус”, от морето е изваден удавен руски граждани.

Вчера около 17,52 ч. на плажа пред х-л ”Вянд” в Слънчев бряг до пост N6 в тежко състояние от морето е изваден 54-годишен румънски турист, който въпреки оказаната му медицинска помощ починал.

ОДМВР БУРГАС призовава към по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море / особено с деца и надуваеми съоръжения/ с цел ограничаване на неприятни инциденти, помрачаващи лятната почивка!