Заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър е била освободена днес със заповед на министър-председателя Гълъб Донев.

Тя пое поста през август 2022 г. Мотивите за освобождаването й сега все още не са ясни.

Моника Димитрова - Бийчър е магистър по право и международни отношения. От миналата година е докторант по програма „Икономика и управление” в УНСС. Работила е като експерт в Министерството на труда и социалната политика.

В периода май 2004 г. - януари 2008 г. последователно заема позициите младши, старши и главен експерт в дирекция “Мониторинг, анализ и методология на обществените поръчки”, Агенция по обществени поръчки, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Работила е като юристконсулт в Министерството на финансите и това на външните работи. От януари 2011 г. до май 2016 г. е била директор на дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет” в МФ.

В периода май - декември 2021 г. е заместник-министър на финансите в служебното правителство с министър-председател Стефан Янев. А след това е работила като директор „Финанси“ в акционерно дружество.