Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди терористичните атаки в Израел в събота, при които по време на Пасха бяха отнети три човешки живота.

"Отнемането на три невинни човешки живота в Израел е ужасяваща бруталност, която буди справедлив гняв. Тероризмът няма форма и лице. Той е проява на страх, пред която не можем да останем безучастни. В тези моменти на скръб, ние заставаме заедно с нашите приятели от Израел, молим се за загиналите и за бързото възстановяване на ранените". Това написа във фейсбук профила си Борисов.

Израелско-палестинското напрежение нарасна, след като италиански турист бе убит, а петима души пострадаха при терористично нападение с автомобил в Тел Авив, последвало стрелбата в окупирания Западен бряг, при която загинаха две сестри израелки.

Главният прокурор Иван Гешев също осъди терористичния акт.

"Осъждам остро и категорично различните терористични атаки срещу Израел по време на еврейския празник Пасха, които отнеха живота на трима цивилни", заяви Иван Гешев в Туитър. "Аз съм солидарен с народа на Израел в този труден момент", пише още той.