Председателят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов е обект на атака от тролове от известно време насам. Чашата преля, когато фалшив профил с неговото име, но изписан на кирилица „Георги Пинелов“, публикува в една от созополските групи, че няма да се кандидатира за кмет. По това ясно личи, че макар местните избори още да са твърде далеч, в морската община напрежението расте. „Още през 2019 година казах на сегашния кмет, че след четири години пак ще се кандидатирам. Бил съм откровен. Никога не съм казвал, че ще бъда кандидат на Продължаваме промяната. Имам достатъчно добри познати в много парламентарно представени и не представени в НС политически сили... Ще се кандидатирам за кмет, но нямам болни амбиции. Имам си прекрасно семейство, не съм се облагодетелствал с нищо, мога да кажа, че съм от стабилно финансово семейство и не бих се продал.“, каза Георги Пинелов пред БургасИНФО. Той смята, че в момента нападките срещу него, е възможно да идват и от двете страни на политическото пространство в морската община.

„Някой е направил фалшив профил с името „Георги Пинелов“. От края на миналата година „случайно“ зачестиха редица обстоятелства около моята скромна персона. То не бяха коментари, внушения, откровени лъжи, а сега и фалшив профил. Прочетох какво ли не за себе си, а и за членове на моето семейство. Предполагам, обаче, че „най- интересното“ тепърва ще предстои. Явно е, че тази година е по- особена за някои, но чак пък такава фиксация върху мен, ми идва вече прекалена. Въпреки, че съм публична личност има граници, които не е редно да се пристъпват, дори и заради нечии користни цели и мераци. Изводите и предположенията ще запазя за себе си, но утре ще сезирам компетентните органи и силно се надявам, те да свършат коректно, бързо и точно своята работа, а поредния решил да се упражнява на мой гръб да си понесе съответните последствие... Благодаря на всички, които ми сигнализираха за този „трол“, представящ се с моето име!

Противно на „доброжелателите ми“ няма да се откажа, а напротив! Безсилие ли е това, страх ли е …?“, обърна се към съгражданите си Пинелов.

Днес той каза, че до часове ще подаде жалба до прокуратурата и до "Киберсигурност".