„Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме прави, че се изнасят от България огромни суми, по 30 милиона лева на ден средно. Виждате – 30 дни откакто ги няма Кирил и Асен, всеки ден падат цените на нафтата и бензина с 30% при същата цена на барела на уралския нефт." Това заяви в Поморие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе посрещнат в морския град от кмета и областен лидер на ГЕРБ Иван Алексиев, водача на листата с кандидат-депутати от Бургаски регион Жечо Станков, кандидати за народни представители, общински съветници. В Поморие той се срещна и с музикалната звезда на Украйна Алекс Луна, който е по Южното Черноморие с група от 44 украински деца. Те са на почивка в Слънчев бряг, осигурена от МГЕРБ. Младежите на партията са започнали организацията още през юни месец.

„За разлика от другите държави България е производител на ток, пришки ми излязоха на езика да обяснявам, че за България да се говори за скъп ток е престъпление. Ние сме огромен производител на електрическа енергия, как може да направят така, че инфлацията в храните да идва от тока - и за хляба, и за олиото, и за производството. Това не е небрежност, това не е незнание, това е с умисъл направено в полза на определени кръгове. И вие една по една схемите ги виждате. В сряда ще изкараме и за брутния вътрешен продукт, лъжите им. Нали щеше да има растеж? Ще сравним нашия БВП по време на нашето управление при същите кризи – миграционна, финансова гръцка, ковид, сега всичко лети надолу. Нагоре вървят инфлацията и задлъжнялостта. Едиствено ние нямате план за възстановяване, толкова ли сме богати българите? Излизат и казват: „Не ни стигна времето”. А Асен и Киро са от година и половина управляващи. Къде ви е икономическият растеж? В България реалната инфлация я е два пъти по-висока. Ние произвеждаме всичко: сол, жито, царевица, какво да ви кажа - толкова самонадеяни, не им стигнало времето, добре че ги свалиха, ако бяха изкарали още 2-3 месеца вярно зимата нямаше да има какво да яде народът. Това са само факти. Не очаквах толкова да са счупили държавата. Изборите ще дойдат и ще си минат, въпросът е как да стабилизираме държавата. Това ми е единственото важно”, заяви лидерът на ГЕРБ.

В Поморие Бойко Борисов посети Музея на солта, а след това и рибарското пристанище, което бе изградено по време на управлението на ГЕРБ. Рибарите получиха от кмета Иван Алексиев договор, чрез който ще могат да закупят допълнително оборудване за лодките си. Кметът Алексиев подари на Бойко Борисов икона на Св. Георги – закрилник на морския град.