Аз вече отстъпих настрани да не съм премиер. Но не е нормално от коалицията всяко едно следващо предложение на ПП да бъде отхвърляно толкова лесно. Аз обещавам, че човекът, който ще бъде премиер от ПП, ще има пълните качества да продължим промяната, която започнахме. Вярвам много на Асен Василев, познаваме се повече от 15 години. Моят глас е за него. Това заяви примерът в оставка Кирил Петков.

Зависи от действията на участниците в преговорите. 6 месеца се наслушахме на думи, сега ще гледаме действията, така той отговори на Риизова на въпрос дали ще има кабинет или избори.


Изправени сме пред вземането на много тежки решения и опасни сценарии. Едният е да бъде създадено правителство, което да бъде подкрепено от хора, от които никога не знаеш какво може да очакваш. А вторият сценарий - да влезем в спирала от избори, да изпаднем в политическа криза. И двата изглеждат опасни за бъдещето на страната, посочи Петков.

Политиките са много важни, те са първото нещо, от което тръгнахме, но хората, които ще изпълняват тези политики, имат огромно значение. Нека видим кой какви хора ще предложи за МС, за да решим накъде продължаваме. Не искам да влизам в отделни имена, но няма да направим компромис с хора, на които не вярваме. Този път няма да се доверяваме просто на предложенията на партньорите ни, а също ще изследваме внимателно техните предложения, коментира Петков в отговор на въпрос какво ще бъде поведението на ПП ако има кабинет с мандата на БСП.

Той коментира и отнощенията с ИТН. Слави Трифонов ми каза, че Гроздан Караджов е негов брокер. И че ако имам проблем с Караджов, значи имам проблем със самия Слави Трифонов. Това, на което всички се нагледахме, са многото думи. Нека гледаме действията - нека има една институция, която да гони хората, които са откраднали чужди средства - КПКОНПИ, заяви Петков.