Чуваме какво говорят хората и това е оценка, която българските граждани споделят - вътрешната политика е пълен хаос, липсват адекватни реформи, а управляващите се оправдават за всичко с войната.

Това заяви по БНТ бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ. По нейни изчисления няма 121 гласа за вот на недоверие, но ще продължат да посочват всеки ден грешки на управляващите.

Палежът на културния център в Битоля не е първият случай на агресия към македонските българи. Хубаво е това да го види министър-председателят.

По думите ѝ има заплахи към представителите на българското малцинство, а посещенията на български политици в Северна Македония протичат при строги мерки за сигурност. Захариева каза още, че е имало няколко стъпки в правилната посока на Скопие, но много в грешната посока.

Според Захариева има много малко време, за да даде България разрешение за започване на преговорния процес със Северна Македония до приключването на френското председателство на Съвета на ЕС и не очаква това да се случи.