Изземването на имущество се случи в други места в Европа, така че не бих казал, че е толкова смущаващо, но това е една мярка, която трябва да покаже, че България няма да търпи близки отношения с държава, която има подобно отношение”. Така коментира мнението на Христо Иванов от сутринта, че в България трябва да се национализира руската собственост.

"Искаме санкция срещу управляваната от Путин и Кремъл държава и начина по който тя агресира и предизвиква тежка хуманитарна криза и опит да отнеме суверенитета и териториалната цялост на една държава. Държава, която ни е близка, с нея имаме многовековна и дори на моменти свързана история и голямо българско общество там.", обясни той пред bTV.


"България не трябва да има близки отношения с Путин и Кремъл. Управляваме изцяло с управленската програма, но създадена тогава, когато путинизацията в Европа стигна до такива размери, че доведе до война, каквато не бяхме виждали отдавна. Затова тази нова ситуация изисква едно адаптиране, едни нови мерки", каза още той.