В Лесово: Спряха контрабанда на стимуланти за полова мощ

510 опаковки контрабандни лекарствени средства и продукти за полова мощ задържаха митнически служители на Митнически пункт Лесово, при две отделни проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили.
На 23.02.2020 г., около 16,20 часа, митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ селектират на МП Лесово за щателна митническа проверка влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка „Ауди“, управляван от румънски гражданин. След като шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране, митническите служители откриват при проверката, между лични вещи в автомобила, 360 ампули лекарствен продукт с витамини за деца „Devit-3“, в единични фабрични опаковки с надписи на турски език. Установено е, че контрабандно пренасяните ампули с лекарство са собственост на шофьора на автомобила- румънски гражданин с инициали M.G. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.
При друга митническа проверка, също на 23.02.2020 г. около 12,15 часа, на влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка „Мерцедес“, управляван от шведски гражданин, митнически служители от ГД МРР и Териториална дирекция Южна морска на МП Лесово откриват в багажника на автомобила недекларирани три кашона, съдържащи общо 150 кутии - фабрични опаковки по 240 грама билков сексуален стимулант „Magiun Afrodisiac“. Контрабандните общо 36 кг продукт за полова мощ са иззети. Срещу шофьора на автомобила - гражданин на Република Швеция с инициали А.А. също е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас