На два пъти съм сигнализирала полицията за тормоз, органите си свършиха работата. Не съм допускала обаче, че Кирил ще дойде с пистолет и ще стреля. Не се страхувам, чувствам се добре и смятам бързо да се върна на работа". Това сподели пред репортер на "24 часа" ранената от бившия си мъж Лиляна Б.

Припомняме, че нападението бе извършено в хипермаркет в Свети Влас на 8 май около 15 ч.

48-годишната жена е настанена в отделението "Уши, нос гърло" в УМБАЛ Бургас с травма на тъпанчето, предстои й операция. "Пациентката има травма на ухото и остра звукова травма, вследствие на звука, който е възпроизведен при изстрел. Лекуваме и я за звуковата травма и за раната, която има. На този етап не може да се каже дали ще има трайно увреждане на слуха", коментира началникът на отделението д-р Даниел Петков.

Лили разказа още, че със стрелеца Кирил, който също е в болница, тъй като опита да се самоубие, живели заедно 14 г. Преди година обаче се разделили и от тогава всеки поел по своя път.

"Не искам да знам нищо за него. Ще се справя и с това", категорична е жената.

55-годишният Кирил Атанасов бе приет в тежко състояние с рана на главата, в момента е изведен от реанимация, състоянието му е стабилно, казаха от болницата. Срещу него е повдигнато обвинение в опит за убийство.