22 хиляди лева струва до момента лечението на Димитър Желязков-Очите. Това съобщава Нова телевизия в ексклузивен репортаж от бургаската болница. Лекарите от отделението по реанимация са категорични, че грижите, които полагат за Очите, са същите, каквито получава и всеки друг пациент на отделението.

Дали лекуват обикновен пациент, или най-големия наркобос по Южното Черноморие, за лекарите от отделението по Реанимация към Бургаската болница значение няма.

"Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес. Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент. Ние сме имали и подобни пациенти, много по-тежки, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност", коментира пред Нова телевизия д-р Здравка Инджова.

По данни от болницата до понеделник лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лева. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лева, като за пациента са използвани седем опаковки.

Според лекарите непосредствената опасност за живота му е отминала. За това важен фактор е здравият организъм на Митьо Очите. До часове лекарите ще направят опит да върнат пациента към самостоятелно дишане и в съзнание.