Игри с роботи, ръгби среща, състезание с дърпане с въже, скокове с чували - това бяха само част от щурите игри в първия ден на Фестивала на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market, които се провеждат този уикенд в експозиционен център „Флора“ в Бургас. Детските усмивки, спортният хъс и ентусиазмът на малчуганите, с който се включват в игрите, са заразителни. Емоциите бързо завладяха и техните родители, както и стотиците бургазлии, които са в Морската градина. В надпреварите няма губещи, има само страхотно настроение, което бързо ще върне към най-веселите години и най-порасналото дете.

Фестивалът, който започна в петък е изключително наситен от събития, продължава в събота и неделя.

С щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленери на открито, танци и спорт да изпратим последните дни от лятната ваканция, обещават организаторите. Фестивалът е за всички, които обичат природата, изкуството, игрите на отрито, за тези, които искат да покажат своята творческа същност.

Игри до безкрай с актьора Краси Хараламбов, волейбол с Гергана Брънзова, летни забави с актьорите Алекс Анмахян и Гергана Христова са само част от изненадите във втория фестивален ден. А как се играе "Не се сърди човече", но с живи фигури, ще ви покажат организаторите от 17 часа в събота. Нинджа демонстрации, солови изпълнения, фокуси и игри, Dj парти с маски, женски футбол са включени в програмата за неделния ден. За финал организаторите са подготвили концерт с участието на Тодор Тодоров, Преслава Минасян, Жаклин Димитрова, Аглая и др.

Имаме място и роля за всички - за онези, които обичат да създават със собствените си ръце маски, сценични костюми, и за онези, които обичат да изнасят пърформанси -танцьори, артисти, музиканти, и за онези, които просто искат да "дадат едно рамо" в името на идеята, казват организаторите.

Идеята на Фестивала заедно с Творческите работилници е да се даде платформа и на всички онези улични творци и музиканти, които никога не влизат под светлините на прожекторите.

"Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие", казват младите дизайнери, които са вложили цялото си вдъхновение за организирането на поредния Бургас маркет. И този път Burgas Handmade Market, събирайки под един покрив най-яките творци, дизайнери, търговски представители и артисти, обещава да се превърне в градското събитие за стил на живот и мода.