Шефът на Агенцията по рибарство: Нападенията над наши служители са над 30 за последните две години

img

Бракониери стреляха по колата на природозащитници, опитали да спрат незаконен риболов. Екшънът се е разиграл край езерото Дуранкулак. За щастие при нападението няма пострадали, тъй като в автомобила мишена нямало хора в момента на атаката.

Часове по-рано един от служителите на Българското дружество за защита на птиците - Михаил Илиев, имал среща вероятно със същите бракониери.

„При рутинен обход видяхме автомобил с гумена лодка на покрива, който очевидно отиваше да хвърля мрежи във водоема. И друг път сме засичали тази кола”, каза Илиев в ефира на „Здравей, България”.

Той е категоричен, че опитът за сплашване няма да спре него и колегите му да си вършат работата.

Директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Галин Николов съобщи, че нападенията срещу негови служители са повече от 30 за последните две години.

„Обяснявам си това с наглостта на бракониерите и безнаказаността, която те чувстваха допреди промените в Закона за рибарство и аквакултури, направени преди шест месеца. В момента служителите имат право да използват помощни средства (палки и белезници) и да задържат нарушители”, обясни Николов.

Източник: Нова тв

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018