- Г-н Вардунски, предстои цялостен ремонт на площада в центъра на Камено? Каква ще бъде промяната?

- Скоро ще направим обществено обсъждане. Ще има начертана добра визия. В дъното на площада ще бъде направена стационарна сцена. Нашата сцена изгни, защото беше дървена. Виждате богатата културна програма в нашата община, затова е предвидена сцена в долния край на прака. Голям проблем за възрастните хора, пък и за младите, беше да стоят 1-2 часа прави като правим празниците. Паркът ще бъде с нова визия, ще го озелиним, пейките ще бъдат леко обърнати към сцената. Площадът също ще обновим, защото преди върху плочки са слагани други плочки. Сега ще извадим всичко, за да се бетонира отдолу, да се сложат плочките, да стане по-здраво.

- Сградата на Община Камено също предстои да бъде с нов вид? Кога?

- Сградата ще бъде санирана. Това е лицето на цялата Община. Като ме избраха за кмет, първите ви въпроси бяха за Часовника и казвахте, че времето в Камено е спряло на 6 без 20. Часовникът тръгна, сега ще направим по-свежа и сградата. Знаете, че лятото с отклонението от магистралата, много летуващи по Южното Черноморие пътуват през Камено. Чувам много похвали, че Камено е добро и чисто място, а хората, които за първи път минават, не са очаквали да видат това. Сега ще стане още по-красиво. И за жителите Камено ще е удоволствие да се разхождат в центъра.

- Приехте бюджет от 19,2 милиона лева, какви ще бъдат приоритетите Ви?

- Бюджетът за 2019 г. е 19 млн. 200 хил. лева, отдавна не сме имали такава финансова рамка. Тук влизат парите по Солидарност - 1,730 млн., парите по постановление от държавния бюджет за реконструкция на парковото пространство – 1,230 млн., влизат 300 хил. дарение от „ЛУКойл“, с които ще санираме Общината, влизат 4,2 млн. по програмата за развитие на селските райони - за подмяна на водопроводите на Трояново и Тръстиково. Всичко ни е приоритет, продължаваме си изграждането на камбанарията на църквата - с дарения. Вложили сме 150 хил. лева за разширяване на детската градина в Черни връх, може би ще започнем към края на годината, защото догодината, независимо дали съм кмет, ще трябва да се заложат още 150 хил.лева, за да може да се завърши. Там, за моя голяма радост, се увеличават децата.

- Детските градини ще останат ли безплатни?

- Детските градини остават безплатни, детската кухня също. Увеличават се децата в детската кухня - бяха 30, станаха 42. Имаме желание детска кухня да има поне в още едно населено място, за да моgем да разнасяме храна и по селата. Ще говорим с Министерството на социалната политика да ни разрешат да има такава в още едно населено място – в Черни връх или в Константиново.