Христо Стоичков, който тази вечер представя книгата си „Историята” в Бургас, благодари на хилядите фенове, които чакат за автограф. В момента опашката пред „Гранд хотел Приморец” е огромна, но Камата е зареден с енергия и е готов да разписва книги в следващите 3-4 часа.

„Чувствам се млад щастлив и горд, че хората показват огромно уважение. Благодаря им за търпението”, заяви Стоичков.

За книгата си той беше категоричен, че не е спестил нищо и е насочена най-вече към децата.

„Това е една книга, която е за всички вас, и най-вече за малките - да видят за какво става въпрос, откъде сме тръгнали, какво сме направили, ако един ден дай Боже някой от тях реши да върви по нашите стъпки, на футболисти като Петър Жеков, Наско, мен и Георги Славков. Ние сме хора, които сме тръгнали от малка България, и сме завоювали такива отличия в европейския и световния футбол. Нищо не съм спестил в книгата”, заяви Стоичков, който гостува в морския град заедно със своята „Златна топка”. За снимка и автограф с него позираха стотици деца от школите в града.

Камата сподели и спомени от Бургас.

„В Бургас съм играл в далечните 1982, 1983 и 1984 година с „Черноморец”, когато бяха във В група, играеха на стария стадион, на помощните игрища. Спомени големи. Когато отидох в ЦСКА най-големият ми спомен е мачът за суперкупата на България”, каза Стоичков, който сподели, че спортът винаги е обединявал него и колегите му.