Лично се явих в полицията. Фактическата обстановка не е такава, каквато е представена. Потресен съм от лицемерието на някои хора, които се стремят да отърват собствената си кожа. Стремя се да бъда примерен гражданин, но под въздействието на алкохола.... Иначе съм отговорен човек. И не съм съден за разпространение на наркотици, а само за притежание. Това заяви в съдебната зала в Бургас днес Гичо Вичев-Окото, задържан за грозната кражба от автомобила на майка в момент, в който тя е успокоявала болното си дете.
В момента тече съдебно заседание за определяне мярката му за неотклонение, след като миналата седмица Районният съд го остави зад решетките. Припомняме, че случаят с кражбата предизвика вълна от гняв срещу извършителите на кражбата и подкрепа и съпричастност към потърпевшата жена.

Съдът и този път го остави в ареста. Съдия Катя Господинова каза, че действията му са укорителни и че е виждал, че се касае за болно дете. „Има и по-важни неща в живота от дрогата, алкохола и купона. Нека осъзнаете нещата в ареста“, каза магистратът. „Да, имам нужда“, отговори пък той.