Защо полицията се занимава с мен? Има изнасилвачи и дилъри, които тровят децата ни, а не са задържани. А аз дори на дискотека не ходя. Това каза в кулоарите на Съдебната палата в Бургас Диян Гайтанов, известен в морския град с прякора Боксьора. В момента тече съдебно заседание за определяне мярката му за неотклонение.

Гайтанов беше задържан миналата седмица на територията на Камено. Срещу него беше повдигнато обвинение в принуда. Районният съд в Бургас го пусна на свобода, като остави без уважение искането на Районна прокуратура – Бургас да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 21.05.2018 г., в гр. Бургас, в офис на фирма, като съизвършител с неустановени до момента лица, принудил Б. С. да извърши нещо противно на волята му – да подпише нотариално заверена декларация, че желае дължимата от фирмата сума, в размер на 72 000 лева, по прекратен договор за финансов лизинг, която сума да бъде преведена по банкова сметка на П. Д. Обвиняемият употребил за това сила – нанесъл удари на Б. С. по тялото и главата.

Очаквайте подробности!