Кап. Костадин Патранесков за мъчителното убийство на Димитър: Жена му би трявало да се измъчва. Вие виждате ли нещо такова?

img

Не съм психолог, но като я гледам...., би трябвало при тези обстоятелства и тези условия да стане вейка, да се измъчва, да има съвест. Вие виждате ли нещо подобно? Това коментира в кулоарите на Бургаския окръжен съд днес капитан далечно плаване Костадин Патранесков, който дойде на делото срещу бившата съпруга на Димитър – Веселина Гинева, обвинена в неговото жестоко убийство. Кап. Патранесков е бил приятел на мъртвия Димитър. „Загуби се по едно време и от медиите разбрах какво е станало“, каза той.

Веселина Гинева дойде в съда с изправена глава, спокойна, без да каже нито една дума, изразяваща съжаление.

Припомняме, че тя е обвинена в това, че в продължение на месеци е държала заключен болния си мъж в една от стаите на жилището си в блок 2 в бургаския ж.к. „Лазур“. Не му давала достатъчно храна, вода, лекарства, с което е причинила умишлено смъртта му. След като Димитър починал, тя продължавала да взема пенсията му още дълго време, като общата сума, която е прибрала, е 21 140 лева.

Припомняме, че трупът на жертвата – Димитър Миразчиев бе открит в началото на 2015 г. изхвърлен в контейнер за смет в Морската градина. Първоначално се смяташе, че тялото е на клошар. Но при разследването една след друга започват да излизат наяве ужасяващите подробности. Когато на 1 август 2014 г. мъжът й починал, същата нощ тя поставила тялото му в конкейнер за смет на колелца и го избутала до парка.

Оставила го край жп прелез в района на Колежа по туризъм и си тръгнала. Престъплението можеше и да остане неразкрито, ако в полицията по-късно не бе получен анонимен сигнал.

Авторът му обяснил, че дочул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Гинева се похвалила, че все още получава пенсията на починалия си съпруг. Така разследващите с помощта на ДНК анализ установили, че останките са именно на Миразчиев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020