Директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ за опасността от „Син кит“: Ученичката сама е съобщила тревогата си, родителите да контролират телефоните на децата

img

Идеята на предупреждението, отправено в страницата ни във Фейсбук, е родителите да имат надзор върху телефоните на децата си. Всичко е превантивно, нищо не се е случило и дано не се случва. Но е опасно. Това заяви пред БургасИНФО директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Юлия Пенева. Припомняме, че днес в социалната мрежа от ръководството на учебното заведение предупредиха, че в телефон на ученик се е появила играта „Син кит“ и призоваха родителите да проследят интернет контактите на децата си.

Ученичка от училището сама е съобщила на учителката си, че в телефона си има „Син кит“. Предопавателката е препоръчала веднага да се съобщи на родителя. „Затова е нашата молба за надзор. Детето е било притеснено. Темата е актуална, целта е да се помага на децата. Повечето от тях съм убедена, че имат профили, в които се представят, че са на по 30 години. Има толкова приложения, родителят може да ги инсталира и да следи какво се случва“, добави директорката. Учителката не е погледнала телефона на детето и не е 100% сигурно, че играта е именно смъртносният „Син кит“, но въпреки това от училището са загрижени.

„Много пъти сме говорили за интернет, затова и детето е споделило с учителя снощи“, каза още Юлия Пенева.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020