Обстановката към този момент е нормална. Сутринта около село Драганово имаше 4-5 дълбоки преспи и се наложи по-сериозна техника да изпратим от БКС. Пътят вече е проходим. На територията на общината всички пътни връзки са проходими. Най-важното е, че градският транспорт работи без закъснения. Имам уверение от „Бургасбус“, че нямат изоставане в графика. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов днес за зимната обстановка на територията на общината. Той беше на място в село Драганово, а преди минути пристигна в Дома на нефтохимика, където се провежда сесия на местния парламент.

„Снощи късно имахме проблеми със захранването с електричество в селата Маринка и Твърдица. Отстраниха ги, пратихме екип, който възстанови електрозахранването. Молбата ми, а и може би и ще изпратим проверки, е пред магазините и пред частните домове да се почиства. Имаме оплаквания за непочистен сняг и заледени участъци. Аз лично не съм доволен от почистването пред входовете на детските градини и пред някои от училищата, както и пред повечето от здравните заведения. Допълнително изисках да се почистят, за да не се получават тежки травми. Лоша е прогнозата за сряда, дано да я опровергаем“, добави кметът Николов.

Той каза, че почистващата фирма не се е справила идеално. „Късно снощи се наложи да се изкарат допълнително автомобили и гребла. Не трябваше да се спира чистенето. В „Меден рдник“ ситуацията се нормализира в началото на работния ден, но вечерта беше много по-тежка, затова не съм доволен.“, каза още Николов.