Питбул нападна още едно дете! Четиригодишната Никол е с шевове на главата, а баба й с множество ухапвания и синини по ръцете, защото се опитала да спаси детето. Двете са в силен стрес, а момиченцето чак започнало да заеква от преживяния ужас.За техен късмет Никол все пак е жива, докато тригодишният Тошко нямаше този шанс. Преди две седмици друг питбул прегриза гърлото му и той почина в адски мъки. Собственичката на кучето в Дупница се оправда, че кучето й се отвързало от синджира и хукнало по улицата. Ами ако в този момент по нея вървяха в редичка дечица от детска градина? Ако безпомощни старци кретаха с бастуните си? Много хора, които си взимат едри кучета, избиват комплекси, коментира Явор Гечев от фондация „Четири лапи”, които излезе веднага по телевизията да защити животното. „Кучето не е виновно, виновни са собствениците му. Не можеш да имаш такова куче и да го оставиш на улицата, макар и вързано, а това е било и без намордник. Когато човек започне да отглежда такава порода, самият той трябва да бъде по-отговорен”, коментира Гечев.

Той обаче призна, че доста хора, които масово си взимат кучета от едрите породи, ги купуват не от любов, а за да покажат някакво превъзходство и сила над другите, за да избият някакъв свой комплекс, да се покажат пред останалите и изобщо не мислят как трябва да ги обгрижват.

Ако у нас забранят отглеждането на питбули, комплексарите щели да си купят ротвайлери, или немски овчарки, които на практика можели да направят същото, ако бъдат оставени без надзор, смята Гечев.

Според него отговорните институции не искат да се месят и да вземат категорично отношение по тези проблеми на обществото ни.

В същото време стана ясно, че собствениците на питбула в Дупница могат да бъдат глобени от 100 до 250 лева за оставянето му без надзор. Те пък твърдят, че кученцето просто си играело...

Срещу съответното "кученце" в полицията вече са подавани многократно жалби, но никой не взел мерки. Доскоро то се разхождало свободно из двора и хвърляло в ужас всеки минувач. заради кучето.

Сега се очаква разни организации да се застъпят за "невинната животинка". И да изкарат виновно детето, че е вървяло по улицата с баба си без каска и предпазни средства.

Щом се намериха хора да искат да освободят и осиновят Цезар, който буквално разкъса и уби Тошко, какво остава за сегашния случай, когато Никол е жива и здрава, само с шевове на главата? Може би да се даде медал на питбула?



С риск да си навлека омразата на всички кучелюбци и съответните организации, съм категорично ПРОТИВ защитата на кучетата за сметка на децата!

Искам закон, който да праща в затвора всеки собственик на куче, нападнало човек!

Искам жестоки глоби за всеки, който не си е регистрирал любимеца и не плаща данъци за него! А данъци плащат 1 процент от собствениците. Това е статистиката!

Аз също имам сърце и обичам животните! Но виждам как хора егоистично ги мъчат и ги затварят в панелки, как ги разхождат из детски площадки и се забавляват, когато хлапетата се разпищят от страх.

Помня и случая с нахапания до смърт пенсиониран професор в София, чиито крака бяха изгризани до кокал от бездомни псета.

А бездомните са бивши домашни, писнали на стопаните си! За такива стопани 5000 лева глоба! И общественополезен труд.

Така се прави в нормалните държави.

Бъдещето на България са децата!

Не кучетата!