Кметът Димитър Николов за скандалните кадри от ДГ „Брезичка“: Това е физическа и психическа агресия над децата, уволненията ще са факт още днес

img

Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка" нямат нужда от проверка! Всичко е ясно- категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната “учителка”, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по- малък гняв от вас!

Това обяви кметът на Бургас Димитър Николов по повод скандалните кадри, записани в група „Мики Маус“ в детска градина „Брезичка“, която се намира в ж.к. „Славейков“.

Припомняме, че видеото буквално взриви публичното пространство, тъй като на него се вижда как учителката Милена Иванова крещи и блъска децата, които са втора група и са на възраст – 4 г. Днес сутринта тя не се е явила на работа, плачела по телефона пред директорката Събка Недева, а майка й – Таня, занесла молбата й за напускане. Родители поискали отговорност да носи и другата учителка в групата – Светла Петрова.

Милена Иванова е от 6 години в детската градина, а Светла Петрова е с дългогодишен опит. Днес в 13 часа предстои провеждането на извънреден Педагогически съвет, а в 17 часа – родителска среща.

Учителката Милена Иванова


Учителката Светла Петрова

10 коментара

Тема в развитие: Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

10 Коментара

 •  
  златомира
  2018-02-07 10:53:31

  Дисциплинарно уволнение на директорката ,не да излиза в пенсия .Тя трябва ,да бъде наказана , а не помилвана .Да понесе своята отговорност заедно със своите колеги !

 •  
  Стоянова
  2018-02-03 17:06:26

  Г-н Кмете, длъжен сте да потърсите отговорност за случилото се първо от г-жа Ананиева. Като зам кмет тя беше и е длъжна да познава всички проблеми в детските градини и училищата. Г-н кмете, накъде отива бъдещето на Бургас, децата ни? Длъжен сте да предприемете адекватни действия в полза на децата на Бургас, а не да прикривате г-жите Ананиева и Таралова! Крайно време е Бургас да има отговорен, можещ и с висок морал зам. кмет по образованието в Бургас. Заради децата на Бургас, направете го!

 •  
  Христова
  2018-02-02 13:05:03

  БРАВО ГОСПОДИН КМЕТЕ , ТАКА СЕ ПРАВИ В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ . МНОГО АКЕКВАТНО И ПРАВИЛНО ПОСТЪПИХТЕ КАТО УЛОЛНИХТЕ ДИРЕКТОРКАТА . АКО ТЯ ИМАШЕ ДОСТАТЪЧНО СЪВЕСТ ,ТРЯБВАШЕ САМА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА , ЗАЩОТО , ТЯ ИМА НАЙ -ГОЛЯМА ВИНА ,ТЯ Е РЪКОВОДИЕТЕЛ , ЗА ТОВА И ПЛАЩА ОБЩИНАТА .С ТАЗИ ВАША ПОСТЪПКА , ВИЕ СЕ ИЗДИГНАХТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ОЧИТЕ НА БУРГАСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ .НАШИТЕ АДМИРАЦИИ.

 •  
  от колектива
  2018-02-02 12:06:56

  Г-н Николов , въпросната наша директорка Недева ,непрекъснато се държеше груба с колектива .Само ни викаше , ругаеше и преследваше само собствените си интерси.На първо място бяха нейната внучка и нейния внук ,тя само за тях се интересува , а другите деца , кучетата са ги яли. По цял ден се занимава със своя внук , на всички тържества ,той с нея държиго за ръка . Това се вижда от снимките , даже и Вие когато идвахте в градината той посрещаше с питка с шарена сол .Г-н Николов в градината има много други неща , който е вършила госпожа Недева, злоупотреби със средства ,при ремонти ,закупуване на работни облекла , лични облаги при приемане на деца , мога да изброя още много злоупотреби от нейна страна. Тя си мислеше , че детската градина е лична нейна собственост и казваше ,никой с пръст не може , да я мръдне .Колектива ,ги знае всички тези неща , но се страхуваше да ги представят пред обществото.

 •  
  Справедливост
  2018-02-02 09:12:56

  Г-Н Николов, нима ще оставите нещата така? Нима Директорката ще иде пусчено месо, а вие ще се криете. Нима проблема не е и в по-високите етажи на община Бургас? Нима Турлакова и Ананиева не носят грам вина? Моля Ви , да не работите точно по Герберски а да покажете на обществото че сте ангажирани с проблемите му и г-Ба Ананиева да си подаде оставката и поеме политическа отговорност! А вие да работите в посока такива случаи да не се повтарят. Контрола не е занижен на ниво учебно заведение а на ниво Община Обраование !

 •  
  Дани
  2018-02-02 08:37:58

  Да се запита кмета как може 37 деца в група?

 •  
  Янакиева
  2018-02-01 16:32:04

  Директорката Недева да я уволни кмета - тя знае всичко каквото става в поверената и градина , това и е работата и щом не я върши да си ходи . Рибата мирише от главата.

 •  
  ot men
  2018-02-01 15:13:54

  do kmeta vie bihte li predotvratili ne6to za koeto si niamate idea 4e se slu4va

 •  
  К
  2018-02-01 14:57:53

  Малко е уволнението! Да лежи в затвор, боклука долен!

 •  
  ДО КМЕТА
  2018-02-01 14:32:37

  Кмете в кой век живеем? Защо ДИРЕКТОРКАТА на БРЕЗИЧКА не е предотвратипа всичко това? За какво получава заплата НЕДЕВА? УВОЛНЕТЕ ПЪРВО НЕЯ.Всеки в тая държава трябва да си знае и тежи на местото

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас