Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка" нямат нужда от проверка! Всичко е ясно- категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната “учителка”, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по- малък гняв от вас!

Това обяви кметът на Бургас Димитър Николов по повод скандалните кадри, записани в група „Мики Маус“ в детска градина „Брезичка“, която се намира в ж.к. „Славейков“.

Припомняме, че видеото буквално взриви публичното пространство, тъй като на него се вижда как учителката Милена Иванова крещи и блъска децата, които са втора група и са на възраст – 4 г. Днес сутринта тя не се е явила на работа, плачела по телефона пред директорката Събка Недева, а майка й – Таня, занесла молбата й за напускане. Родители поискали отговорност да носи и другата учителка в групата – Светла Петрова.

Милена Иванова е от 6 години в детската градина, а Светла Петрова е с дългогодишен опит. Днес в 13 часа предстои провеждането на извънреден Педагогически съвет, а в 17 часа – родителска среща.

Учителката Милена Иванова


Учителката Светла Петрова