Има две седмици до Нова година, но вече навсякъде се продават фойервеки. Лошото е, че хлапетата веднага бързат да ги използват и да се кефят, като гърмят из целия град.

Традиция е да посрещнем новата година с фойерверки, но в останалото време това е абсолютен терор, пише ни Надежда Господинова. Самата аз станах свидетелка на няколко драстични случая. Край 39 блок в „Лазур” има котка с малки котенца. Момчета – пети-шести клас възпламениха голяма пиратка, докато тя ги кърмеше и се чу страшен гръм. Две от котенцата останаха на място. Зад училище „Пею Яворов” големи ученици хвърлят пиратки в краката на малките. На „Младост” привечер нарочно ги мятат до коли с аларми и вдигат на крак съседните блокове. Пак там, но в подлеза, гимназисти метнаха пиратка и едва не изпочупиха витрините. А минувачите – няколко жени, едва не получиха инфаркт.

В „Славейков” пък се гърми повсеместно и навсякъде. Особено в събота и неделя.

Живеем в голям град, има всякакви хора, деца, бебета, пенсионери, болни. Не е нормално да сме под непрекъснат стрес и обстрел. Призовавам полицията да хваща хулиганите и да глобява солено родителите им. Колкото по-големи глоби, толкова по-добре! Един цял град не може да бъде тероризиран от банда разгащени хлапета и агресивни тийнейджъри, пише още г-жа Господинова.