Камено тази вечер беше в невероятна еуфория, местните жители изпълваха Читалище „Просвета-1927“, което празнува 90-тата си годишнина. По този повод беше организиран грандиозен концерт, който разтърси сърцата на местните жители. Той започна с излъчването на филма „Камено- завинаги в сърцето“, който разтопи хората, изпълнили залата, която е тотално обновена. Обстановката няма нищо общо с това, което беше допреди няколко месеца. Там до скоро хората мръзнеха и трябваше да гледат почти в полеви условия изпълненията, докато тази вечер сцената беше неузнаваема. Напълно обновения салон и сцена дадоха само началото на невероятните емоции, които бяха в чест на годишнината и дадоха и старт и на коледните и новогодишни празници в общината, която тази година претърпя и бедствие.

Обичаният от млади и стари Веселин Маринов буквално взриви публиката, като беше възможно най-близо до хората. Песента „За теб, България“ вдигна на крака публиката. Залата беше разтърсена от аплодисменти, а десетки фенове чакаха изпълнителя на изхода да се снимат с него. „Дойдох в Камено, защото участвам в концерт за Читалище. Участвам безвъзмездно в този случай, защото съм такъв човек.“, каза пред БургасИНФО Веселин Маринов.

Бургаската група Four, както и Преслава Минасян предизвикаха емоциите на публиката след това, а водещ беше бургаският популярен тв водещ Веселин Пренеров. Танцовият ансамбъл „Здравец” - Камено създаде неповторимо настроение с изпълненията си на народни танци. Кулминацията беше Дунавското хоро, което изкара на сцената всички поколения пазители на фолклора в Камено. Това буквално взриви емоциите в залата.

Всички хора, дошли в Културния дом в Камено, който е една от емблемите на общината, след това излязоха заедно, за да запалят осветлението на Коледната елха. Осветлението и пищната заря бяха кулминацията на настроението. Мощно хоро от жителите на Камено се изви пред сградата на Общината, на което блестяха усмивките, както на малки деца, така и на техните родители, баби и дядовци.