56-годишният Ангел Георгиев, който не беше открит на адреса си в Равнец, за да бъде доведен в съда за гледане мярката му за неотклонение, се яви сам. Той пристина в Съдебната палата и заключи доволно, че е пътувал сам. „Запалих колата и дойдох. Аз съм готин“, каза той и седна на диванчето, за да изчака реда на съдебното заседание.

Припомняме, че той в момента е под домашен арест, а прокуратурата протестирата определението за това на Районния съд и иска задържането му под стража.

Той е обвинен за това, че няколко пъти се е заканвал на жена с убийство като й крещял „Ще те убия, ще те унищожа”. „Или ще бъдеш моя или на никого няма да бъдеш!“ и други.

"Вчера посетихме адреса му в Равнец и той беше там. Съобщихме му, че към 11,30 днес ще отидем. Отидохме, но него го нямаше.", разказаха в съда служител от охраната. Ангел Георгиев заявил, че има работа по банки, но от съдебна охрана изрично му забранили. Въпреки това той излязаъл.

Според прокуратурата домашният арест не е адекватна мярка. Според обвинението е налице възможност да се укрие.

Адвокатът на Ангел заяви, че той не е напуснал дома си, за да се укрие. "Към 11 часа отскочих за 10 минути и в 13,10 бях вкъщи. Запалих колата и тръгнах. Ако исках да се укрия, нямаше да дойда.", каза пред съда Ангел.

Окръжният съд потвърди домашния му арест. "Довиждане, лека работа", каза Ангел и излезе от залата.