Млада бургазлийка, магистър-фармацевт Надежда Йорданова, трогна бургаските майки с молба към тях. Медицинският специалист има блог и страница в социалните мрежи Инфармация, в която публикува обръщение, което беше посрещнато с възторг от родителите в сезона, в който често се налага да купуват лекарства за болните си малчугани. Човеколюбиво, прекрасно, ако повечето хора мислеха така, щяхме да живеем в един по-добър свят, реагираха майките.

Ето какво предизвика коментарите им:

Maлка молба към майките с дечица - пациенти.

Когато на детенцето му стане лошо в аптеката, не се притеснявайте от изцапаното и не се опитвайте да триете пода на аптеката с носна кърпичка (!) Рискувате само зараза за себе си и детето.

Напомням:

1. Аптеката е здравно заведение, където влизат болни хора. Случват се разни неща. Ако се тревожех за скъпоценния си под, щях да стана интериорен дизайнер.

2. Не съм поела ангажимент и нямам спомен в Галеновата си клетва да съм споменавала :"И подът на аптеката ще бъде неприкосновен".

3. Състоянието на детето ви ми е доста по-сериозен приоритет от пода на аптеката,

4. Аз съм медицински специалист и имам достойнство. Но нищо недостойно няма в това да поразвъртя една кофа с парцал. Егото ми няма да пострада.

Не се извинявайте, а дайте да се погрижим за детенцето - подът ще оживее. Обещавам!