Силен дъжд валя, много силен. Язовирът не е от вчера, много бури сме минали. Доколкото разбрах, се е скъсал един от горните язовири. Този язовир има преливник. Доста време е минавала вода от там. Отнякъде е дошла много вода, първо язовирът съвсем малко е прехвърлил, постепенно се е изяла стената и изтекла водата. В един момент е станало - за половин час. Не е издържала стената. Рибата изтече, стената се разби. Щетите са големи за нас като собственици. Това заяви за БургасИНФО Димчо Мутафов, който е баща на Димитър Мутафов - официално посочен за управител на фирма „ДИЕМ“ ЕООД – Камено. Фирмата е собственик на язовир „Чотората“, който се е скъсал в нощта на потопа, залял Камено. Той каза, че там постоянно се осъществява видеонаблюдение, има и денонощна охрана. Записите от камерите вече са събрани и собствениците са готови да ги предоставят на ресорните институции.

Във фаталната вечер пазачът се обадил на Димитър Мутафов, който веднага тръгнал към обекта. „Не знаем какво точно се е случило, не се вижда на камерите. Нашият пазач е усетил какво ще стане, обадил се е веднага на сина ми, който е тръгнал натам. Но просто е нямало какво да се направи. Изтекла е водата и толкова“, каза Димчо Мутафов. Според него количеството от този водоем е потекло към село Желязово и се е вляло в река Русокастренска.

„Имаше доста риба вътре. Взета е от Пловдив преди 3,5 години, имаше е шаран, толстолоб, сомове и таранки. Водата се е изтекла в реката и отишла към село Желязово. Рибата сега е там“, каза Мутафов.

Според него причините за потопа не са в язовирите. „В Черни връх няма язовир, в Полски извор – също. Силният дъжд е създал тези водни потоци.“, смята той.