Арестуваният у нас руски гуру, издирван от Интерпол за сексуални престъпления и убийство, Митрадевананда Свами твърди, че процесът срещу него е политически, и отрича обвиненията, съобщава bTV. Руснакът изпадна в необяснима кома точно преди екстрадирането му.

Митрадевананда Парамахамса Свами – тези имена избира за себе си 40-годишният Сергей Кириенко преди няколко години, когато по думите му създал своя религиозна общност в Русия. В основата й била йогата.

„Аз съм единственият в света, който три часа може да си стои на главата, без да си движи тялото, нито ръцете и краката”, казва Митрадевананда Парамахмса Свами.

Руските власти определят групата, известна като „Каула Дхарма”, за секта, която привличала жени за проституция и участие в порнофилми. Руснакът твърди, че eдинствената му цел била да помогне на бедни жени.

„Всичко започна в Русия, когато имаше гонения срещу жените с леко поведение. И аз им предложих защита – чрез интернет, чрез сайта на съпругата ми. Тези, които се съгласяваха да им помогна, трябваше да станат мои жени”, разказва той.

Митрадевананда беше задържан в края на май у нас, след като беше издирван от Интерпол. Едно от обвиненията срещу него е, че е убил детето на една от жените в групата му. Той отрича.

„Това са фалшиви обвинения, които са политически мотивирани”, отбеляза Митрадевананда Свами.

Освен него руските власти поискаха да бъде жена – заради съучастие в убийството.

Тя обаче твърди, че детето е живо, и показва клип, заснето от него като доказателство.

„Той е изключително добър човек, няма как да извърши насилие. А вместо това го обявяват за фашист, за сутеньор. Това е абсурд”, категорична е Татяна Сверцова.

Преди да бъде екстрадиран в Русия, Митрадевананда неочаквано изпадна в кома в Бургаския затвор, необяснима и за самите лекари, които твърдят, че жизнените му показатели са отлични.

„Ако ме екстрадират, ще ме убият, защото в Русия законите са празен звук”, убеден е той.

Митрадевананда вече е буден. Не е ясно обаче кога ще бъде изпратен обратно в Русия.

Източник: bTV