Бившият шампион по вдигане на тежести Георги Марков е бил назначен за учител в Спортоно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас, което предизвика реакцията на друга изявена фигура в щангите – Антон Коджабашев. Световният и европейски шампин Коджабашев, който е зам. председател на комисията по спорта в Общинския съвет в Бургас е изпратил писмо до до министъра на образованието Красимир Вълчев, до министъра на спорта Красен Кралев, до областния управител Вълчо Чолаков, кмета Димитър Николов, председателя на комисията по спота Калчо Белов, в което твърди, че Марков, който също е носител на световни и европейски титли, няма право да бъде преподавател. Коджабашев подчертава, че като състезател Марков е бил уличен в употреба на допинг и че не може такъв учител да възпитава млади спортисти. Ето какво се казва в писмото:

С настоящето Ви уведомявам, че в Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас е назначен като учител по спорта вдигане на тежести Георги Марков. Същият не отговаря на изискването на закона и няма нужната квалификация да заема тази длъжност. Няма изискващото се висше образование, а именно ВИФ или НСА.

Преди години Георги Марков като състезател беше уличен два пъти в употреба на забранени стимулиращи средства – допинг, както и има наложена пожизнена забрана да упражнява спорта вдигане на тежести.

Считаме, че назначението на тази длъжност на човек, уронил престижа на българския спорт пред света, противоречи на спортната етика и морал.

Българските щанги по света са замесвени в редица допинг скандали и най-малко това ни е необходимо – такъв преподавател да възпитава и тренира младите спортисти. Моля, извършете проверка и като установите верността на горе ннаписаното да предприемете необходимите според Вашата компетенция мерки.