Чувствам се зле. Няма да коментирам обаче нищо за записа, тъй като в момента тече разследване и каквото и да кажа, може да попреча. Всичко се случи в училище, но засега ще мълча, притеснена съм. Това каза пред БургасИНФО седмокласничката Радостина – възпитаничка на ОУ „Христо Ботев”, село Ново Паничарево.

Момичето излезе да се срещне с приятели и разговаря с наш репортер, но не пожела да бъде снимана и записвана. Тя изглеждаше в добро настроение и бурно се прегръщаше със съучениците си, които я подкрепяха. Девойката беше усмихната, гримирана и ведра, нямаше и следа от притеснение. Седмокласничката живее до двора на училището, към чийто директор родителите й отправиха обвинения за блудство.

В момента учениците започнаха следобедните си занятия в занималня. Служителите на учебното заведение обаче не допускат външни лица в сградата, която в момента е под строг контрол.

„От Инспектората по образование ни забраниха да допускаме журналисти, както и да даваме каквато и да било информация по случая”, каза млада жена, представила се като част от колектива на училището. Бравата от външната страна на вратата е махната, а чистачка следи стриктно кой точно иска да влезе.

В селото темата е широко коментирана, като местните жители не могат да повярват, че дългогодишният директор Христо Радев е способен да злоупотребява с ученичка.

Припомняме, че срещу него е повдигнато обвинение, че на 25.09.2017 г. в сградата на училището е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, по отношение на непълнолетно момиче, чрез използване на положение на зависимост като директор на горепосоченото училище, в което пострадалата е ученичка – престъпление по чл.150, ал.1 от НК.