Общинският съветник от НФСБ и доскорошен областен координатор на партията в Бургас обяви, че напуска формацията, създадена от настоящия вицепремиер Валери Симеонов. Днес той е уведомил новия областен лидер Иван Кузманов за решението си. Кузманов беше избран на мястото на Божидаров, след като той преди месеци напусна поста, защото беше свалено предаването му от ефира на СКАТ ТВ.

„Сега чакам почивните дни и отивам към остров Тасос“, отговори Ангел Божидаров на въпрос дали се готви на нова политичека дейност. Той обаче не скри, че има такива намерения и дори се закани, че ще бие доскорошния си лидер на следващи избори. „Ще продължа да се занимавам с политика. Оставам в Общинския съвет. На първата сбирка на групата ще си подам оставката като зам. председате и ще оставя на съветниците решението дали да остана в нея или да я напусна. Искам те да вземат решението, ще ми бъде интересно“, каза Божидаров.

Той добави, че няма конкретен нов повод за решението му. „Нещата се натрупаха с времето, много неща ни разделяха, не мога да приема полягването пред ГЕРБ. Мач-реванш ще има на следващи избори. До момента не съм водил разговори с представители на друга формация, говорил съм с други хора. Ще има интересни неща скоро“, добави той.