Управителят на „Адванс-Спас Костадинов“ ООД – Спас Костадинов, чиято дейност предизвика бурен дебат в Айтос, изпрати до редакцията на БургасИНФО право на отговор (вижте в "Още по темата"). Публикуваме го без редакторска намеса:



В материалите Ви никъде не е упоменато, че в квартала, в който и аз живея в непосредствена близост до моят склад има още три обекта регистрирани по чл.206 от Закона за горите.

За регистрацията на обект по чл.206 от Закона за горите няма изискване относно предназначението на имота, в който се регистрира обектът. Аз съм спазил всички изисквания на закона и поради което обектът е регистриран още през 2005 година и осъществява напълно законна дейност. Що се касае до шум и запрашеност идващи от дейността на фирмата ми в обекта съм длъжен да заявя, че работя с най-съвременните машини и не отговарят на истината твърденията изложени в заглавието на единият от материалите Ви, уронващи авторитета на фирмата ми. За да се твърди наличието на шум и запрашеност от каквато и да било дейност фирмена или битова следва това да бъде установено и измерено законосъобразно от компетентните за това органи, чрез ОВОС (Оценка въздействието върху околната среда), а не да се следват сигналите и твърденията на източник неподписал дори изпратените Ви материали. За край на отговора ми бих искал да споделя, че завистта и злобата на много малък кръг хора в красивият ни град само ме мотивира да работя по-добре, да създавам работни места и да бъда в полза на всички останали нормални хора. Надявам се, че отговорът ми ще бъде публикуван без съкращения за което предварително Ви благодаря.



Управител на „Адванс- Спас Костадинов”ООД

Спас Костадинов