Кметът Димитър Николов пред фаталния блок 16: Съболезнования на близките на загиналия работник от село Дъскотна

img

Кметът на Бургас Димитър Николов се запозна на място с първоначалната причина за трагедията с 25-годишния Хюсеин Юсуф от село Дъскотна, който загина, отблъснат от скеле на блок 16.

Николов поднесе съболезнования на близките на загиналия млад мъж. Той потвърди, че засега информацията е, че ток от климатик е протекъл по скелето и това е вероятната причината за фаталния инцидент. „Ще бъдат направени проверки за техническата безопасност, затова дали е проведен инструктаж“, каза Николов. Със случая е запознат премиера Бойко Борисов, на място пристигна и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Ще бъде и подаден сигнал, за да се установи кой трябва да проверява климатиците.

Техническият ръководител на обекта, който в момента се санира, каза, че скелето по целия блок е зазамимено, а в тази част на сградата - в момента е било издигано. Климатикът не е бил занулен.

Колегите на Хюсеин разказаха, че при падането си е ударил главата, течала е кръв от носа му. Десет души са звънели по телефона да викат линейка. Както вече съобщихме, вуйчото на загиналия работник - Осман Мустафа, е бригадир и в момента е в шок.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Милен, представящ се като Мария във фейсбук, си отива вкъщи при баба си

Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Млад мъж е издъхнал на площадка на 8-мия етаж в ж.к. "Братя Миладиови"